dinsdag 30 augustus 2016

Dia del Folklore & Dieet

lieve allemaal,

Het was afgelopen weekend even druk vandaar dat ik vandaag schrijf. 
Maandag was dus 'dia del folklore' en gelukkig heb ik op tijd nog typische Paraguayaanse kleding kunnen vinden. Maandag ochtend gingen we eerst langs de kapper om ons haar te laten doen omdat ik iets minder haar had dan eerst ging dat van mij in een knotje en leek het meer alsof ik geen haar had maar van achter zag het er wel super mooi uit. Toen we op maandag aan kwamen op school wilde iedereen foto's maken van mij en de andere 2 exchange studenten op school. Daarna was er met een paar klassen een optocht door de stad, mijn klas ook. Ik had de eer om het kruis vast te houden als atheïst student :). Toch wel  vermoeiend de hele tijd omhoog houden met 30+ graden. Helaas was ik er vanuit gegaan dat het iets minder warm zou zijn en had ik me niet ingesmeerd dus was in de avond mijn witte huid iets roder... In de middag na omgekleed te zijn ben ik met Lien (vlaamse exchange) nog even wezen wandelen. 
Dinsdag was overdag vrij saai, in de ochtend had ik school en in de middag was ik vrij want ik hoef in de middag nooit naar school omdat ik een exchange student ben oid. Dinsdag had ik de eerste basketbal training bij het team van Pilar. Very vermoeiend! we begonnen met veel rondjes rennen rond het grote veld en vervolgens veel rennen. Toen de groep met jongere kinderen weg ging moesten de ouderen (me too) nog kracht en ren training doen. Dit heb ik elke dag van de week. 
Woensdag en Donderdag waren ongeveer hetzelfde als dinsdag: school, niks, basketbal. Omdat het toch wel saai is elke middag thuis zitten ga ik maar wel naar school in de middag. Vrijdag dus in de ochtend en in de middag naar school wat beter was. Ook al werd er op school ook niet veel gedaan maar dan ben je in ieder geval met anderen. Vrijdag na training zou ik naar het huis van een klasgenootje gaan voor een feest. Helaas werd er op training gezegd dat er zaterdag ochtend om 06:00 training zou zijn. Dus mijn plannen maar gecanceld en lekker het bed in gaan. 
Zaterdag ochtend dus om 05:30 richting sporthal om daar vervolgens conditie training te hebben AKA hardlopen langs de rivier. Vrij vermoeid weer richting huis om te douchen en weer verder te slapen. Ik had om 10:30 afgesproken met Lien en Francesca (Italiaanse AFS'er). Dit werd uiteraard wat later waardoor ik niet lang kon blijven want ik mijn zus hier was jarig en dat werd tussen de middag gevierd met een uitgebreide lunch en daarna de lekkerste taart ooit! S'avonds was het feest in de discotheek van mijn zussen hier want mijn zusje was zondag jarig. Ze hadden de 'VIP' ruimte afgehuurd en genoeg mensen uitgenodigd want het was helemaal vol. Na een top nacht te hebben gehad zijn we rond 6 uur richting huis gegaan. 
Zondag weer een heel uitgebreide lunch met de hele familie deze keer, mijn oma hier was namelijk ook. Met daarna alweer een super lekkere taart (misschien toch niet zo erg al die trainingen).
Maandag had ik weer de hele dag school en mijn eerste presentatie en Español, mijn klasgenoten waren gelukkig niet zo judgemental over mijn spaans;).
Het had de hele dag geregend dus ging niemand naar training en mijn zus had thuis een beter alternatief met een Harry Potter marathon en pizza maken:). 

Het weer hier is trouwens net Nederland qua veranderingen. Hele weekend 37 graden en dan maandag hele dag regen.. Not what I came here for:/

Voor de rest is alles hier goed! Klas is super en mijn familie ook. Niks te klagen dus. 

Liefs,
Me 

ps het huis bij de foto's is waar ik woon 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten