zondag 21 augustus 2016

Cultuur & Caring

Lieve allemaal,

week 2 zit er ook al weer op en wat was het een top week!
Afgelopen zaterdag naar de discotheek. Het was super! Eerst was het rustig maar naarmate het later werd steeds meer mensen en steeds gezelliger. Zondag overdag naar een monument geweest van de tripple alliantie oorlog tussen Paraguay en Uruguay, Brazilië & Argentinië. Super mooi en verder ook een hele mooie omgeving naast de rio Paraguay. In de avond had ik een feest van een klasgenoot van Meli (mijn zus hier). Ook dit was het super leuk! Een Italiaans meisje die ook op exchange is in pilar was er ook. Dus we konden eerst samen social butterflies wezen. Maandag gelukkig geen school en kon ik uitrusten van het weekend.
In de avond was ik met Lien (Vlaamse exchange). Hier even bijpraten over onze ervaringen:).
Dinsdag ging toch echt de wekker weer om 05:30 en was het tijd voor de nieuwe week school. Ik zou een presentatie hebben dus moest ik in het officiële uniform: rok, blouse, stropdas, hoge sokken en gekke schoentjes (wel cute). Ondanks het uniform kwam er niks van de presentatie terecht, we vertrokken namelijk na 30 min op school naar el Poli AKA de sporthal. De hele ochtend handbal kijken ipv les. In de middag ben ik samen met Lien en haar vrienden weer naar de sporthal gegaan. Helaas won haar school. We will be back.
Woensdag in de ochtend weer naar de sporthal maar ik omdat ik nogal verkouden en grieperig was, in de middag naar de dokter. Na lang wachten kreeg ik 'antibiotica' (paracetamol & ibuprofen) en kon ik weer gaan en eindelijk mijn bed in.
Donderdag was ik thuis ivm griep dus kon ik eindelijk bijslapen en even facetimen met de ouders die zich aan het voorbereiden waren op de komst van de 'new me' zoals ze het zo lieflijk noemen. Zij hebben een Hongaars meisje in huis. Gaat tot nu toe ook daar goed!
Vrijdag in de ochtend was het toch weer tijd voor 'school'. Na 10 minuten vertrokken we weer naar de sporthal om ons voetbal team aan te moedigen. De hele zaal zat vol en de school had trompetten en trommels, echt een geweldige sfeer! In de middag zou ik weer school hebben maar kwam niet zo veel van terecht. Dus instead ben ik met Meli en een vriendin tereré gaan drinken in haar huis. s'avonds had ik een feest bij iemand thuis. Dit was heel leuk. Zo veel nieuwe mensen leren kennen en iedereen is zo aardig. Het is zo bijzonder hoe ze hier alles delen. Bijvoorbeeld in Nederland zou iedereen zijn eigen drinken hebben maar hier pakken ze iets en gaat het vervolgens de hele  kring rond. Zo gaat het met alles eigenlijk (Sharing is caring).
Zaterdag ben ik met 2 klasgenoten de stad ingegaan om een cadeautjes te kopen voor mijn zussen en oma hier die alle drie jarig zijn komend weekend. Toen heb ik ontdekt dat 3 minuten lopen van mijn huis de lekkerste bakker ooit zit. Ik heb mama beloofd hier op te letten wat ik eet but I might need to go back on that promise want dit is echt heaven:).
Zaterdag in de avond ben ik eerst heel even bij een AFS feest geweest en daarna gingen we weer naar dezelfde mensen als vrijdag en het was weer heel gezellig wel vermoeiend want in het weekend elke ochtend om 09:00 gaan we ontbijten. Uitslapen zit er dus niet echt in.
Morgen is er op mijn school een soort Paraguayaans festival en gaat iedereen in traditionele kleding naar school. (zie foto's) Helaas was het voor mij te laat om nog 1 te regelen dus jeans & t-shirt it is.
Verder voor komende week niet veel bijzondere plannen.
Afgelopen week was het soms lastig omdat er in Groningen KEI week was dus iedereen leuke foto's sturen met elkaar maar als ik er over nadenk kan ik niet blijer zijn dat ik heb gekozen om een jaar naar Paragauy te gaan. Ookal is het nog vroeg en gaan er nog moeilijke momenten komen I wouldn't change it for the world.

Liefs,
me

ps Spaans gaat met de dag beter












Geen opmerkingen:

Een reactie posten