zaterdag 13 augustus 2016

Beginnen op school & Basketbal

Lieve allemaal,


Mijn eerste week hier zit er al weer op. Het gaat zo ver super goed!
Maandag gingen we mijn school uniform halen en me inschrijven voor de school. Verder hebben we nog wat warmere kleding gekocht want het is hier toch wat kouder in de winter dan verwacht. Verder heb ik op maandag ook nog gebasketbald met mijn gastzusje en wat vrienden van haar. Dit was op een glad veldje dus bij mijn eerste poging om een actie te maken viel ik, which was great. Verder geen major schade.
Dinsdag had ik mijn eerste schooldag wat wel spannend was. School begint al om 7 uur dus om half 6 ging de eerste wekker (also great). Mijn gast zus en moeder hadden zich verslapen dus gingen we uiteindelijk pas om 07:30 van huis weg maar in Paraguay is dat geen probleem:) Aangekomen op  school waren ze net bezig met het national anthem (suprisingly leuk) Volkslied Paraguay

Toen ik mijn klas in kwam lopen ging iedereen staan en klappen dit gaf natuurlijk gelijk en heel welkom gevoel. Iedereen in mijn klas was heel aardig en geïnteresseerd zo waren de zenuwen snel weg. De ochtend was om 11:30 klaar en in de middag was ik vrij dus dat was lekker.
In de avond gingen we weer basketballen, deze keer bij iemand thuis. En wat voor huis! In de achtertuin en half basketbalveld en een zwembad (AKA nieuwe beste vriend;) ) Uiteraard won mijn team #dreamteam met Meli & braihian.
Woensdag had ik geen school dus dat was ook wel even lekker. Toen heb ik met een vriendin van Noelia (gastzus) en Noelia zelf tereré gedronken. Dit is typisch Paraguayaans, een soort water met kruiden. (in de foto's staat een foto van mijn tereré 'kan' gekregen van mijn gastgezin, super mooi)
donderdag had ik weer alleen in de ochtend les. Hele ochtend niks gedaan. Er kwamen 3 docenten die gingen zitten en praten en lachen met iedereen en gingen na ongeveer een uur weer weg. School hier is dus wel priem. In de middag had ik mijn eerste training met het school team. Typisch Paraguayaans kwam iedereen op een andere tijd aan. Training was ook anders dan in NL. Hier was het veel minder georganiseerd en meer relaxt. Ook hier was iedereen heel aardig en stelden ze veel vragen wat super leuk is! In de middag ging ik mijn basketbal shirt ophalen en mijn nieuwe telefoon.
's avonds had ik de eerste AFS Pilar meeting. met alle vrijwilligers en werknemers van AFS. Dit was heel erg leuk ook wel fijn om even Nederlands te kunnen praten met een Belgisch meisje dat ook in Pilar zit. In totaal zijn we met zijn vieren. 2 Italianen, een Belgische en me. Hierna ben ik nog wat gaan eten met Noelia en 2 vriendinnen.
Vrijdag had ik s' ochtends vrij en dacht ik school in de middag dus ik zat lekker klaar in mijn uniform toen ik hoorde dat mijn eerste basektbal wedstrijd was om 1 uur. Dus na omkleden gingen we naar de wedstrijd. Dit was nog al een gebeuren, iedereen in de stad kwam ongeveer kijken. klaarblijkelijk geen school als er gebasketbald wordt. Helaas verloren we redelijk dik, maar mijn klasgenoten hadden een bord gemaakt met 'Go Dorien!' (en español) Wat heel erg lief was! In de avond ben ik met Meli en vriendinnen naar de rivier gegaan om de zonsondergang te bekijken, echt zo mooi! (zie foto's) Hierna had ik een etentje met alle AFS'ers. Dit was ook leuk en vooral lekker::)

Verder is mijn familie heel erg lief, ze willen me bij alles betrekken en vragen me altijd mee met hun activiteiten. Spaans blijft lastig en soms een beetje frustrerend dat ik niet gewoon mee kan communiceren.
Dit weekend ga ik op zaterdag (vanavond) naar de discotheek met meli, Noelia en een vriendin en morgen heb ik een feestje van een vriend. Maandag weer vrij van school (dont know why)

Dat was het weer voor deze keer, hieronder de foto's (ook nog een paar van mijn welkom in het huis)

Liefs<3















Geen opmerkingen:

Een reactie posten