zondag 7 augustus 2016

Aankomst en Acclimatiseren

Lieve allemaal,

Na afscheid te nemen van iedereen kwam ik op 5 augustus aan in Paraguay na een lange reis van ongeveer 24 uur. Ik reisde samen met een andere Nederlandse jongen wat fijn was.
Allereerst hadden we een aankomst kamp van AFS. We reden met een busje door AsunciĆ³n. Het was geweldig om alle verschillen op te merken, zoals het openbaar vervoer, de huizen en de manier van rijden. Op een weg waar we in Nederland 50 op zouden rijden, reed onze chauffeur met 110 km/u terwijl hij zijn whatsapp berichten aan het bijwerken was:)
Bij aankomst in ons hotel (voor het kamp) kregen we onze sleutel voor de kamer -deze deelde ik met 2 vlaamse meisjes- hierna moesten we gelijk naar de zaal om onze visa te regelen. Uiteraard duurde dit even met 75 mensen die een visa moeten hebben maar we hadden alle tijd en bleven optimistisch (Paraguayen hour).
Gelukkig kregen we na de visa een paar uur vrije tijd om ons op te frissen wat welkom was na de reis.
Om 18:30 moesten we weer terug zijn in de zaal (iedereen er van uit gaande dat het was om te eten, helaas niet het geval) met lege maagjes begonnen we met de eerste session. Hier kregen we wat tips over hoe je het beste uit je jaar kan halen! Dit kwam neer op positief blijven ondanks dat het soms lastig zal zijn en zelf initiatief tonen om de taal te leren en vrienden te maken etc. Vervolgens hadden we de 2e session verdeeld in 3 onderdelen:
1. Bodylanguage in Paraguay
2. Guarani & Mate
3. survival tips

In de eerste kregen we wat handgebaren te zien die in Paraguay gebruikt worden. In de tweede kregen we wat meer informatie over de 2e taal in Paraguay, Guarani. Ook kregen we hier info over een soort Paraguayaanse thee genaamd: Mate. Dit kan warm en koud gedronken worden, en het komt neer  op een soort thee met allemaal kruiden er door heen. We mochten het proeven en ookal zag het er wat ongewoon uit was het wel lekker. In de 3e 'les' kregen we wat normen en waarden uit Paraguay te horen en de dingen die in het openbaar wel en niet aangeraden worden.
Na deze 3 'lessen' hadden we eindelijk eten:)) (rond 21:45)

Na het eten heb ik nog even op het dakterras gezeten met Pauline (een meisje uit Nederand) waar we hebben genoten van de gezelligheid van het dakterras van het hotel tegenover ons met muziek.
Hierna is iedereen gaan slapen.
De bedden waren heerlijk en ik sliep als een roos tot om 07:30 de wekker afging.

Na nog een presentatie over veiligheid in Paraguay kwamen de gastgezin maar omdat mijn gezin 6 uur rijden is, mocht ik samen met een Vlaams meisje & 2 italianen onderweg naar Pilar.

Na een lange reis van uiteindelijk ongeveer 7 uur kwam ik eindelijk aan en mijn gastgezin stond met zijn allen op te wachten. Vrienden van de familie waren er ook bij en de oma woont ook nog in huis. Dus het was super gezellig.
Na veel foto's te hebben gemaakt gingen we naar het huis om wat te eten. Ze hadden in het huis slingers gemaakt met 'bienvenida Dorien' en een super mooi bord. Ze hadden ook sate prikkers met een papiertje er om waar ook Bienvenida Dorien op stond. Echt heel schattig!

Communiceren was nog een beetje lastig want mijn Spaans in nog niet echt op zijn best en alleen mijn gastzusje spreekt een beetje Engels.
Na nog even rond gereden te hebben met mijn gastzussen en 2 vriendinnen van hen ben ik met Melisa en Nathalia (jonger gastzusje en beste vriendin) naar mijn kamer gegaan om nog even te praten en wat tv te kijken en vervolgens te gaan slapen en mijn eerste avond in Pilar af te sluiten.
Pilar is een leuke stad en mijn familie is super! Ookal is het communiceren lastig, iedereen is zo aardig en gastvrij, ik ga me hier snel thuis voelen.

Liefs,
Me

ps. Hieronder nog wat foto's van afscheid en aankomst


Geen opmerkingen:

Een reactie posten